Mužské áčko čeká druhá sezona v Národní lize. Na koho narazí?

V přípravě na druhou sezonu ve třetí nejvyšší soutěži je aktuálně mužské áčko. Došwiháky čeká v další sezoně řada nových soupeřů a výzev. Na koho družina pod vedením Marka Jiříka narazí?

Třetí nejvyšší soutěž prošla před blížící se sezonou velkými změnami. Ze západní skupiny se Blansko a Troopers přesunuli do skupiny Východ. Díky postupu zamířili do 1. ligy poté Slavia Plzeň a Náchod. Naopak sestup postihl Benešov a Pelhřimov.

Díky těmto změnám Došwiháci narazí hned na šest nových soupeřů. Z 1. ligy se poroučeli do Národní ligy FBC Plzeň a kunratický Start98. Hned tři celky poté naopak slavili postup do třetí nejvyšší soutěže z Divize, konkrétně se jedná o Litomyšl, Říčany a Wizards. Kuriózně poté spadl do západní skupiny také další pražský celek Black Angels. Ti ještě v uplynulé sezoně působili v nejvyšší soutěži, avšak kvůli nesrovnalostem v rámci klubu neobdrželi od Českého florbalu licenci pro nejvyšší soutěž a zamířili až o dvě soutěže níže. Během letní pauzy poté došlo ke spojení s Pardubicemi, a tak někteří hráči Black Angels budou pokračovat v nejvyšší soutěži pod názvem BA Sokoli Pardubice a je vůbec neznámou, kdo proti Došwihákům v černobílém dresu vyběhne.

Nejkratší výjezd čeká Došwiháky pochopitelně na hřiště okresního rivala z Písku. Naopak nejdelší výjezdy jsou na zápasy do Litomyšle a do Jaroměře. Nejčastěji se podívají Milevští do hlavního města a fanoušci to tak nebudou mít daleko. Konkrétně šest soupeřů totiž se nachází přímo v Praze či v přilehlých částech. Neubyde ani výjezd do Plzně, kde, jak již bylo zmíněno došlo k výměně Slavie Plzeň za FBC Plzeň.

Došwiháci již znají i kompletní harmonogram Národní ligy. Do soutěže vstoupí 14. září v domácím klání s nováčkem Wizards SO Praha 10. Následně čeká milevský celek výjezd do Plzně a zářijový program zakončí na domácí palubovce s dobře známými Panthers Praha.

Kompletní rozpis soutěže ↓

https://www.ceskyflorbal.cz/team/detail/matches/39213

Došwiháci, v minulé sezoně jsme dokázali v domácích zápasech vytvořit MODRÉ PEKLO a my se už těšíme na sezonu novou. Vidíme se již 14. září proti Wizards SO Praha 10!