Došwiháci z Czech Open tentokráte medaili nepřivezli

V první polovině srpna vyrazilo mužské áčko k první prověrce před novou sezonou. Došwiháci zamířili do Prahy, kde se představili na největším turnaji světa – Czech Open. V předešlém ročníku prožili Milevští svoji premiéru na turnaji a vedli si skvěle. V kategorii OPEN došli Došwiháci až do semifinále a brali tak bronzové medaile.

Letošní ročník byl však pojmutý trochu jiným způsobem. Šanci dostali mladí hráči a došlo i na zkoušení řady nových prvků ve hře a na výsledek tak nebylo tolik kladeno. V prvním utkání na turnaji se postavil do cesty milevskému celku stejný finský soupeř jako v loňském ročníku. Opět dramatický duel opět dokázali překlopit na svoji stranu Finové a turnaj tak nezačal ideálně. Ve druhém utkání během úvodního dne si však svěřenci Marka Jiříka spravili chuť a zastříleli si. Negativem zápasu byly tvrdé útoky soupeře na milevské hráče, které vyvrcholili menší potyčkou a červenou kartou pro soupeře za surový zákrok.

Druhý den započal dohráním skupinové fáze. Letos se s Došwiháky los opravdu nemazal, do cesty se totiž postavil slovenský celek plný současných či bývalých reprezentantů. Áčko doplatilo na individuální chyby v zápase a se slovenským sokem padlo. Skupinu tak Došwiháci zakončili na třetí pozici. Ještě ten samý den rozehrál milevský celek i vyřazovací fázi, jako první stál v cestě Vimperk. V jihočeském derby soupeř nekladl velkým odpor a byl tak z toho hravý postup dále, kde už čekala větší výzva v podobě Prague Tigers. V utkání proti pražskému soupeři předvedli Milevští nejlepší výkon na turnaji, koncentrovaně po celé utkání si došli pro postup dále.

Následující brzy ráno poté boje pokračovaly, byl tu další vyřazovací souboj, ve kterém milevský tým narazil na loňské vítěze a soky z již zmíněného semifinále. První polovina duelu milevskému celku vyšla, dvě branky poslali Došwiháky do vedení. Ve druhém poločase však přišlo menší vypadnutí ze hry, které soupeř trestal a nakonec i utkání překlopil na svoji stranu. Cesta milevského týmu tak skončila poněkud dříve, než se předpokládalo, avšak důležité byly herní principy, na kterých Došwiháci celý turnaj pracovali.

Hodnocení turnaje od trenéra Marka Jiříka: Testovali jsme sestavu. Kluci hráli skoro každý zápas s někým jiným a někdy i na pozici, na které normálně nehrají. Zkoušeli jsme i nové taktické věci, které jsme se snažili do hry zapracovávat do naší hry. Do turnaje jsme nevstoupili dobře, ale jsem rád, že každým zápasem se náš výkon pořád zlepšoval.

Sestava týmu: Zeman, Kahoun – Mikeš, Čáp, Plocha, Kotrba, Trojáček, Loskot Jan, Holota, A. Černý, Loskot Jakub, Dolejš, Hrůza, Staněk, Dvořák, Duba, Heřmánek, Chalupa, S. Černý.