Áčko má za sebou letní přípravu. Sezonu započne pohárem v Klatovech

Léto bylo dlouhé, ale už je u konce. Mužské áčko se po náročné letní přípravě opět vrací do zápasového procesu. Již v pátek 30. srpna vstoupí Milevští do sezony pohárovým zápasem v Klatovech.

Poslední ligové utkání mužského áčka se datuje na start března, kdy přišlo vypadnutí ve čtvrtfinále s Panthers Praha. Další na řadu přijde právě až v pátek 30. srpna v Klatovech, pauza tedy byla vcelku dlouhá. Po zaslouženém odpočinku se Milevští na začátku června vrhli do intenzivní letní přípravy, která pátečním zápasem bude ukončena. „Letos si myslím, že to byla nejlepší příprava, kterou jsem v Milevsku zažil. Docházka byla slušná. Navíc jsme absolvovali v plném počtu i týmové soustředění, takže opravdu spokojenost,“ hodnotí pozitivně přípravu trenér Marek Jiřík.

Došwiháci absolvovali právě již zmíněné víkendové soustředění i turnaj Czech Open, na těchto akcích došlo k vyjasnění týmových pravidel, zvolení kapitána a opětovnému utužení došwihácké party. Letní pauza sebou nese i změny v týmu, které letos byly v došwiháckém kádru větší. Tým po dvou letech opustil střelec Matěj Doubek, který se rozhodl vrátit do rodného Pacova. Další výraznou změnou je odchod nejlepšího střelce z předešlé sezony Daniela Dolejše, jenž se přesouvá do nejvyšší soutěže, konkrétně do Sparty. V týmu skončil kvůli časovému vytížení i David Kolář a kvůli zranění bude dlouhodobě chybět Ondřej Řezník. „V týmu samozřejmě nastaly nějaké změny. Ze Strakonic přichází na střídavé starty Matěj Mikeš, ze Soběslavi poté Tomáš Holota a ze Štírů České Budějovice poté Samuel Černý. Samozřejmě nás opustili důležití hráči, ale kádr se nám doplnil juniory, kteří již naplno přešli do áčka, tudíž věřím, že budeme mít v týmu konkurenci a nikdo nic nemá jistého. Odchodem Matěje Doubka a Dana Dolejše nám můžou v útoku chybět branky, ale já doufám, že se ukáží i noví střelci a tahouni a góly v zápasech nám chybět nebzdou,“ líčí změny Jiřík.

První výzvy čekají na milevské v rámci Poháru Českého florbalu, kde došli v dřívějších letech daleko. I páteční utkání bude sloužit k nácvikům herního stylu a posunutí hry před startem ligové sezony, které přijde na řadu 14. září na domácí palubovce s Wizards. „Samozřejmě chceme v poháru dojít daleko, ideálně dovést do Milevska někoho z vyšší soutěže. Chceme však pohár využít i jako nácvik našeho herního stylu, za tyto zápasy jsme opravdu rádi,“ říká trenér Jiřík. „V Klatovech jsme hráli minulý rok a nečeká nás vůbec nic lehkého, utrpěli jsme tam vítězství. Soupeře dorazí podpořit diváci, navíc se hraje na užším hříšti a na parketách, takže zcela něco jiného pro nás. Věřím však, že se s tím popasujeme a odvezeme postup a opět vylepešený herní projev. Prostor dostanou opět mladí a noví hráči, kteří věřím, že se ukážou opět v dobrém světle,“ říká na závěr Jiřík.