Áčko v přestřelce padlo s pražskými Wizards

Foto: Pavel Pubal

Po více jak půlroční odmlce od posledního domácího střetnutí s pražskými Panthers se do milevské sportovní haly opět vrátila Národní liga mužů. Na sobotním programu bylo klání úvodního kola třetí nejvyšší české soutěže. Došwiháci v něm od 19 hodin přivítali výrazně posíleného nováčka soutěže, Wizards Praha. 

Do zápasu vstoupili domácí přímo raketově. Neuplynulo ani půl minuty a už mohla propuknout první modrobílá radost. Síť rozvlnil pohlednou střelou na teploměr Jakub Loskot – 1:0. Důležité bylo, že milevští z tempa z úvodu neslevili a dál svého soupeře ostřelovali ze všech stran. Jeden takový pokus se ujal v šesté minutě utkání, kdy Plochův křížný pas využil skrytou střelou Jakub Kotrba – 2:0. Další brankové příležitosti se však domácím využít nepodařilo a tak přišel trest ze strany hostů. Po povedené akci dostal balónek poprvé za záda debutujícího Habarta v bráně útočník David Bouda – 2:1. Postupně tak hosté potlačili úvodní nápor Došwiháků, a i díky tomu už v první periodě žádný gólový moment 169 diváků v hale nevidělo. 

Vstup do druhé třetiny vyšel opět lépe modrobílým. Tentokrát dělilo úvodní buly a gólový zásah dokonce šest sekund. Černý našel přes osu hřiště Dvořáka, jenž sklepl ze skrumáže balonek do branky na 3:1. O minutu později bylo pro domácí ještě lépe. Hrůza nabil Chalupovi, který i díky teči jednoho z obránců Wizards prostřelil Hartmana na zadní tyč – 4:1. Tříbrankový polštář ale jako by domácí celek ukonejšil. Hosté se postupně dostali góly Bednáře a Branžovského až na dostřel jediné branky – 4:3. Domácím se ještě podařilo na dva rychlé zásahy hostů reagovat. A to brankou Daniela Hrůzy, který si v předbrankovém prostoru našel balonek a umístil jej za záda bezmocného Hartmana – 5:3. Ani toto manko si však domácí nepohlídali. Do konce druhé třetiny se hostům podařilo dokonce vyrovnat, domácímu celku se celá hra zhroutila. O dvě vyrovnávací branky se postarali bratři Maxovi, kdy na snižovací trefu Daniela z osy hřiště později zareagoval přesnou trefou i mladší Sebastian – 5:5. 

Do závěrečné dvacetiminutovky tak vyběhly oba týmy takzvaně od nuly, za nerozhodného stavu. Došwiháci měli možnost jít zpět do vedení, avšak nabídnutou početní výhodu nevyužili. Naopak mohli inkasovat, ale od branky je zachránil fantasticky chytající mladík Matěj Habart. Nejednou se mu totiž podařilo zastavit samostatné úniky dotírajících Pražanů. Vedení si však i přesto vzali na svou stranu hosté. A to rovnou dvoubrankové, kdy trefy obránce Šobotníka a rychlonohého Göpferta dělilo pouhých 23 vteřin – 5:7. Naděje však umírá poslední, Došwiháci sedm minut před koncem využili přesilovou hru a z hole Adama Dvořáka vstřelili kontaktní branku – 6:7. Už už se domácí natahovali po srovnání skóre. Jejich snahu však zhatil jednak pozorný Hartman v brance Wizards, hlavně ale poté další dvě inkasované branky za záda Habarta, když se postupně prosadili Krob a podruhé Daniel Maxa. Na tříbrankový náskok už se domácím podařilo zareagovat pouze jednou, Černý v početní výhodě 6 na 5 našel na druhé straně hřiště Dvořáka – 7:9 . Více už se stáhnout nepodařilo a Došwiháci tak musí na úvod soutěže zkousnout hořkou domácí porážku a pokusit se odvrátit bodový půst již příští neděli na půdě Fbc Plzeň. 

FBC DOŠWICH MILEVSKO – WIZARDS SO PRAHA 10 7:9 (2:1, 3:4, 2:4)

Branky a asistence: 1. Jakub Loskot (A. Černý), 6. Kotrba (Plocha), 21. Dvořák (A. Černý), 22. Chalupa (Hrůza), 32. Hrůza, 54. Dvořák (A. Černý), 59. Dvořák (A. Černý) – 10. Bouda (Bednář), 23. Bednář (Bouda), 31. Branžovský (D. Maxa), 33. D. Maxa (Urban), 36. S. Maxa (Šobotník), 51. Šobotník (Urban), 51. Göpfert (Zdobinský), 57. D. Maxa (Urban), 58. Krob (Bouda). 
Střely: 21:21, Vyloučení: 1:2, Využití: 1:0, Diváci: 169, Zákroky brankářů: Habart 12 – Hartman 14, Rozhodčí: Patera a Staňková. 

Sestavy: 
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Habart (Zeman) – Duba, Čáp, Jan Loskot, Chalupa, Mikeš, Plocha, S. Černý – A. Černý (C), Jakub Loskot, Dvořák, Hrůza, M. Dolejš, P. Dolejš, Tomaško, Staněk, Kotrba, Holota. Trenér: Marek Jiřík.
WIZARDS SO PRAHA 10: Hartman – Kohoutek, Krob, D. Maxa, Šobotník, Vachata, Zdobinský – Bednář, Bouda, Sedliský (C), S. Maxa, Branžovský, Urban, Sandner, Počta, Göpfert, Hájek. Trenér: Vít Voltr. 

Jak už bylo několikrát zmíněno, není třeba házet flintu do žita. Došwich již v neděli čeká další těžká bitva, v 18 hodin se představí na půdě vloni ještě prvoligové Fbc Plzeň.