Mužské áčko čeká cesta do neoblíbené Jaroměře

Mužské áčko si v minulém týdnu vyšláplo na Panthers Praha a zapsalo tak první body do tabulky Národní ligy. Tentokráte Došwiháky čeká cesta do neoblíbené Jaroměře. Úvodní buly zápasu padne v neděli v 16:00.

O SOUPEŘI

Jaromeř je dlouholetým účastníkem Národní ligy. Celek z východu Čech dokonce v posledním období okusil, jaké to je hrát o ligu výše. V uplynulém ročníku Jaromeř po základní části nakonec vybojovala čtvrté místo a do čtvrtfinále play-off na ní zbylo Blansko. Urputná série dospěla až do pátého, rozhodujícího zápasu, ve kterém se nakonec radoval Atlas Blansko. Jaromeř řadu let sázela na osvědčenou sestavu plnou zkušených harcovníků a ostřílených borců. Před touto sezonou však došlo u Východočechů k několika změnám. Po letech ukončili své působení v týmu zkušení hráči jako Michal Janeček, Daniel Kroupa, Vojtěch Výborný či Tomáš Černý. Za novou výzvou do prvoligového Hradce Králové odešla opora brankoviště Dušan Völgyi.

Kádr Jaroměře tak značně pro tento ročník omladil. Šanci v nejvyšší soutěži tak dostávají mladší hráči či pendleři ze zmíněného Hradce Králové. Právě akvizice z Hradce Králové Lukáš Klouček vévodí produktivitě celého týmu se sedmi body. Za ním je poté dlouhodobá opora týmu Tomáš Hejzlar s body pěti. O bod méně poté mají Jiří Hofman a kapitán týmu Michal Nožička. Úvod sezony celku z východu Čech vyšel, hned v prvním kole si Jaromeř vyšlápla na bývalého prvoligistu FBC Plzeň, kterou na domácí palubovce udolala 7:5. O kolo později sice Jaromeř schytala debakl 4:10 na Panthers Praha, chuť si však spravila minulý týden kdy zapsala tři body po hladké výhře 6:1 nad Královým Dvorem. Právě v domácím prostředí je Jaromeř velmi silná, a proto si odsud soupeři nevozí body. Na Došwihaky tak čeká o prvním říjnovém víkendu velká výzva. 

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Došwiháci pojedou do Jaroměře v dobré náladě. Milevští si po dvou úvodních nezdarech vyšlápli na dosavadního lídra tabulky Panthers Praha. Na domácím hřišti diktovali svěřenci Marka Jiříka tempo, pak sice přišel výpadek a srovnání soupeře, avšak Milevští nesložili zbraně a právě oni rozhodli těsně před koncem o své výhře 8:7. Tato výhra jistě celému týmu vlila novou krev do žil a pomohla tak po psychické stránce. Jak již bylo zmíněno, proběhla i taková vendeta za uplynulý ročník.

Další vendetu by tentokrát Došwiháci chtěli aplikovat i v neděli v Jaroměři, jelikož s Východočechy se milevský celek utkal včetně Poháru Českého florbalu hned třikrát a ani jednou se neradoval ze zisku bodů. Do Jaroměře neodcestuje zcela kompletní sestava, chybět budou jistě David Staněk, kterého čeká delší pauza, a Samuel Černý. Otázka pak visí nad dalšími členy kádru. Jedno je však jisté, do východočeského města přijede motivovaný celek s cílem odvézt tři body. 

Co před nedělí říká Marek Jiřík? Souboj s Jaroměří nám předpovídá zajímavé utkání. Jedná se o tým, který umí hrát agresivně a ví, jak se dostat soupeři do hlavy. Jaromeř má ve svých řadách plno zkušených borců, kteří umí rozhodovat zápasy. My musíme navázat na poslední utkání, předvést výbornou obranu a v útoku odehrát stejně kvalitní výkon. Věřím, že jsme dobře připraveni a z nedělního zápasu si odvezeme tři body. 

Jak to vidí útočník Jan Tomaško? Nečeká nás nic lehkého. Všichni v kabině víme, jaké je to hrát v Jaroměři, rozhodne ji máme co vracet za minulý rok. O to větší motivaci máme přivézt odsud cenné body do tabulky.