Áčko na domácí palubovce přivítá Králův Dvůr

Úspěšné dva hrací týdny má za sebou mužské áčko. Došwiháci po špatném startu do sezony zabrali a zapsali dvě výhry v řadě. Další vítězný korálek budou chtít Milevští přidat v sobotu, kdy na svém hřišti přivítají Králův Dvůr. Úvodní výkop zápasu je naplánován na 19 hodin.

O SOUPEŘI

Králův Dvůr patří mezi stabilní členy třetí nejvyšší soutěže. Středočeský celek se během posledních let pohyboval téměř ve všech částech tabulky. Poslední dva ročníky však T.B.C. nevyšly. Královedvorští totiž v obou případech zamířili do bojů o udržení. V uplynulé sezoně skončil Králův Dvůr po základní části na předposledním jedenáctém místě. Ve vyhrocené play-down sérii s Pelhřimovem poté prohrával Králův Dvůr dokonce již 1:3 na zápasy a byl jedno utkání od sestupu. Těžkou situaci však zvládl ustát. Středočeši totiž vyhráli další tři zápasy a sérii překlopili na svoji stranu. Sedmý rozhodující duel v Pelhřimově dokonce Králův Dvůr zvládl až po nájezdovém dramatu, a tak i letos brázdí vody Národní ligy.

Před touto sezonou však prošel kádr Králova Dvora razantními změnami. Mužstvo po odcházejícím Michalu Kubertovi převzal Petr Kopta, tým se pak omladil. Celek opustila trojice Daniel Hadaš, Jakub Šíma či dlouholetá opora Michal Nový. Právě poslední dva zmínění se v loňské sezoně starali o produktivitu týmu, Jakub Šíma patřil k nejproduktivnějším hráčům celé Národní ligy. Mužstvo tak muselo najít nové lídry, což však dlouho netrvalo. Tým v této sezoně potáhnout mladí odchovanci Tobiáš Uhřík, Michal Mašek, či Adam Lešuk. Středočeši navíc opět využívají spolupráci s týmem Vinohrad, hrající nejvyšší soutěž, odkud na střídavé starty týmu vypomohou Adam Zoubek s Lukášem Mervartem. Z dalšího superligového celku, z Kanonýrů Kladno, poté dorazil na střídavé starty útočník Matěj Čika a slovenský brankář Šimon Melega, který už i ví, jaké je to zachytat si na seniorském světovém šampionátu.

Sezona nezačala pro Králův Dvůr špatně. V úvodním kole padli Středočeši těsně 4:5 na hřišti Panthers Praha. První body přišly o kolo později, kdy Králův Dvůr rozstřílel na svém hřišti 10:4 Black Angels a pro bývalé hráče Králova Dvora to nebyl ideální návrat. Další dvě kola však už Králováku nevyšla. Nejprve přišla prohra 1:6 v Jaroměři a v posledním kole si ze hřiště T.B.C. odvezly plný počet bodů Kobylisy po výhře 7:2. Díky vyrovnanosti tabulky se tak královedvorský celek propadl na poslední příčku, avšak, jak již bylo zmíněno, tabulka Národní ligy bude letos opravdu našlapaná.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

V dobrém rozpoložení jsou Došwiháci. Milevský tým na nepovedený úvod zareagoval parádní, dvě výhry a vyhoupnutí v tabulce. Výhry proti favoritovi soutěže Panthers Praha a Jaroměři, odkud se body nevozí opravdu vůbec lehce, to jsou cenné zisky do dalšího průběhu sezony. Všichni si však uvědomují, že nikdo nesmí usnout na vavřínech. V Národní lize bude v této sezoně zřejmě rozhodovat každý bod, tudíž domácí zápasy jsou pro milevské ambice a cíle v sezoně dosti důležité. Žádný z týmů již po čtyřech kolech nemá nulu na svém kontě, Jediný Králův Dvůr bodoval v jednom zápase, což je opravdu známka velké vyrovnanosti soutěže.

Do Milevska v sobotu přijede ambiciózní tým plný mladých, dravých hráčů, se kterým nemají Milevští ideální bilanci. I přes horší postavení v tabulce v předešlé sezoně Králův Dvůr proti Došwihákům bodoval v obou zápasech. Nejprve se v milevské sportovní hale strhla přestřelka, která vygradovala v prodloužení a vítězství Došwichu 11:10. O pár měsíců později poté Došwiháci, po možná nejhorším výkonu v sezoně, padli na hřišti soupeře. Tentokráte svěřenci Marka Jiříka nic takového nebudou chtít dopustit a půjdou si pro plný bodový zisk. Do sestavy se vrací zpět Samuel Černý, chybět bude delší dobu naopak David Staněk s Matějem Mikešem.

Ohlasy z kabiny před sobotním duelem:

Trenér Marek Jiřík: Královák se momentáně nachází na posledním místě, což ale vůbec nic neznamená. Už loňská sezona nám ukázala, že jejich styl hry nám nesedí. Jejich tým prošel letos určitou proměnou, tak uvidíme, s čím nastoupí. My se budeme snažit navázat na poslední zápasy a udržet body doma.

Útočník Adam Dvořák: Do zápasu s Královákem jdeme v dobrém rozpoložení po dvou důležitých výhrách. Víme, že soupeři se naopak poslední dobou nedaří, musíme se však soustředit na svoji hru. Doufám, že se nám sérii výher povede prodloužit i proti tomuto houževnatému soupeři.. Za porážku u nich z minulé sezony jim máme rozhodně co vracet. Zvu všechny naše fanoušky, ať přijdou podpořit modrobílou sílu v honbě za dalšími body.

Obránce Eduard Chalupa: V sobotu vyzveme Králův Dvůr, který již známe z minulé sezony. Věřím, že díky týmové kvalitě, domácí síle, zdravému sebevědomí z posledních dvou vyhraných utkání, došwiháckému srdci a také díky skvělým fanouškům, zůstanou body na jihu Čech. Vidíme se v sobotu!

Došwiháci, vaše podpora bude opět potřeba. Přijďte v sobotu fandit áčku do sportovní haly! Vidíme se tam!