Muži přivítají lídra tabulky z Kunratic

Na vítězné vlně pokračuje mužské áčko. Došwiháci zvládli tři duely v řadě a vyhoupli se v tabulce. Po úspěšném domácím klání před týdnem se opět Milevští představí před svými fanoušky i tento víkend. Tentokráte do města vzduchotechniky dorazí aktuální lídr tabulky – Start98 Kunratice. Úvodní buly padne netradičně v neděli 18 hodin.

O SOUPEŘI

Kunratický Start je nováčkem mezi třetiligovými celky. Pražský celek totiž řadu let působil o ligu výše. V první lize Start těžil z dlouholeté spolupráce se superligovým Chodovem, jehož mladší hráči dostávají ve Startu příležitosti a nabírají první zkušenosti s mužským florbalem. Ne nadarmo řada hráčů hrající v současnosti právě nejvyšší soutěž za Chodov prošla kunratickým celkem. Poslední dva roky v 1. lize pro Start nebyly úšpěšné, předminulou sezoně ještě vše Kunratice ustály a zachránily svoji příslušnost ve druhé nejvyšší soutěži, v loňské sezoně se to už nepovedlo, v baráži je o ligu níže poslal celek Náchoda.

Byla velká neznámá, jak do nové sezony Start vstoupí, bude se rychle chtít vrátit o ligu výše? Hned začátek sezony na tyto otázky zřejmě odpověděl. Start pokračuje i letos v úzké spolupráci s Chodovem, jehož hráči mají vyřízené střídavé starty do Kunratic. Na úvod sice přišla studená sprcha v podobě prohry na nájezdy s Litomyšlí, následně však přišla výhra na Wizardech. O kolo později v bitvě dvou ještě loni prvoligistů bral Start pouze bod, avšak poslední dvě ligová kola už to bylo za plný počet. Nejdříve si svěřenci trenéra Řehulky odvezli plný počet bodů z horké půde Panthers Praha po výhře 11:9, následně si poté Start i zastřílel proti Jaroměři, kterou na svém hřišti rozcupoval 10:3 a poskočil do čela ligy.

Během pěti úvodních kol naskočilo v dresu Kunratic již 29 hráčů, což jasně dává najevo šířku týmu a velkou provázanost mezi Startem a Chodovem, kdy Kunratice v rámci střídavých startů už využili několika šikovných chodovských mladíků či přímo členů seniorského superligového kádru, kteří jistě přinesou do týmu velkou kvalitu. Při pohledu na statistiky, tak jim vévodí Martin Škorpa, jenž má na svém kontě jedenáct bodů za pět branek a šest nahrávek a patří k nejproduktivnějším hráčům celé soutěže. Za ním je poté osmibodový Otakar Prášek a třetí příčku týmové produktivity se dělí Viktor Chaloupka a maďarský legionář Balázs Trombitás.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Milevský tým v posledních týdnech šlape. Tři výhry v řadě jistě dodali celé kabině patřičné sebevědomí do dalšího pokračování soutěže. Na cenné bodové zisky budou chtít svěřenci Marka Jiříka navázat i v dalších kolech a ideálně zapsat skalp dalšího favorita. Došwiháci si však již několikrát dokázali, že zápasy s většími favority jim paradoxně více sedí a rozhodně není potřeba nic vzdávat. Milevští jsou si vědomi, že na jejich půdu v neděli dorazí jeden z aspirantů na postup a dlouholetý účastník první ligy, avšak Došwiháci na své palubovce body nikomu nedarují a před svými fanoušky jsou vždy silní.

Jedná se o první vzájemné klání v mužské kategorii mezi těmito celky. Na straně Milevska se ho nezúčastní dlouhodobě zranění David Staněk a Matěj Mikeš. Naopak se vrací zpět do boje Petr Heřmánek. Buď v neděli u šlágru Národní ligy i ty! Vidíme se na značkách!

OHLASY Z KABINY PŘED NEDĚLNÍM DUELEM:

Trenér Marek Jiřík: Minulý víkend souboj s posledním, tentokráte s prvním. Krásná to náhoda. Start před touto sezonou spadl z 1. ligy, kde pěkných pár sezon hrál velmi důstojnou roli. Je to tým, který spolupracuje se superligovým Chodovem, takže mu chodí vypomáhat kvalitní hráči. Čím kvalitnější soupeř, tím lepší Došwich. Kluci už hodněkrát ukázali, že tyhle zápasy milují a udělají vše, aby vyhráli. Já jen můžu všechny fanoušky pozvat do haly, protože tento zápas bude ozdobou kola.

Kapitán Adam Černý: Víme, že k nám dorazí jeden z aspirantů na postup. Start má svoji velkou kvalitu znásobenou pendlery z Chodova a je jasné, že se chtěji vrátit hned zpět o ligu výše, kde hráli opravdu dlouhé roky povedeně. My jsme však dobře naladění, máme vítěznou šňůru, kterou chceme prodloužit. Na domácím hřišti se cítíme ještě silnější a věřím, že to v neděli opět potvrdíme. Těším se na podporu fanouškům, která nás žene dopředu. Vidíme se v neděli.