Národka startuje! Do Milevska dorazí pražští Wizards

Tak jsme se dočkali! Florbalová pauza je minulostí. Již v sobotu se naplno rozběhne ligová sezona. Mužské áčko vstoupí do své druhé sezony v Národní lize na domácí palubovce s pražskými Wizards. Úvodní buly duelu padne v 19 hodin!

O SOUPEŘI

Wizards SO Praha 10 jsou nováčkem Národní ligy. Avšak pouze v této sezoně, jelikož Pražané mají ve svém kádru řadu hráčů, kteří již zažili, jaké je to hrát třetí nejvyšší soutěž či dokonce elitní soutěže u nás. Wizards totiž hráli dlouhá léta třetí nejvyšší soutěž, po sestupu do divize jim poté stačily dva roky k opětovnému návratu. Poslední sezonu prolétli Pražané ve čtvrté nejvyšší soutěži jako nůž máslem. Wizards totiž nejprve opanovali svoji divizní skupinu, následně poté nezaváhali ani jednou v play-off a mohli slavit postup.

Wizards prochází v posledních letech výraznou obměnou. Známé tváře postupně nahrazují mladí talentovaní odchovanci, jež dorůstají z mládeže, kterou mají Wizards kvalitní. Ne nadarmo pražský celek dvakrát po sobě okusil finále 1. ligy juniorů. I přesto někteří zkušení lídři stále zůstávají. Jedním z nich je Karel Smutný, současný kapitán patří k lídrům týmu a společně s Martinem Lazárkem tvoří jakýsi symbol Wizards. Dalšími známými tvářemi v kádru pražského celku jsou bezpochyby bratři Maxové. Starší Daniel dokonce okusil, jaké je to hrát nejvyšší soutěž, několik let totiž patřil ke stabilním členům superligového Chodova. Zajímavými jmény v týmu jsou poté i nové posily Jan Šobotník a Jiří Šrámek. Druhý zmiňovaný v posledních letech patřil k nejproduktivnějším hráčům ještě o patro výše, v dresu Znojma v první lize. Zmíněné posily tak doplnily již kompaktní tým, který díky úspěšným mládežníkům disponuje širokým kádrem a může zahrozit téměř kdokoliv. I díky tomu nejsou Wizards před ročníkem určitě z pozice nováčka pasováni do role outsidera v Národní lize.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Milevští mají za sebou náročnou letní přípravu. Jak sám trenér Marek Jiřík prozradil, šlo zřejmě o nejnáročnější přípravu mužského áčka vůbec. Po Czech Openu prošli Došwiháci již dvě pohárová kola, naposledy si v minulém týdnu odvezli cenné vítězství a postup ze hřiště Slavie Praha. Teď však na milevské čeká daleko jiný oříšek, což si všichni v kabině uvědomují. Natěšení je však v kabině veliké a všichni doufáme, že se úvod sezony vydaří podle představ. Půjde také o první utkání na zrekonstruovaném povrchu, díky kterému se milevská sportovní hala posunula k TOP sportovním halám napříč republikou.

Do nového ročníku vstoupí opět trochu jiné mužstvo. Po předešlé sezoně tým opustil zkušený harcovník Matěj Doubek a nejlepší střelec poslední sezony Daniel Dolejš. Tým tak musí hledat další nové střelce, kteří mohou dorůst z nadějných juniorů. Kádr se však po letech dočkal větší šířky, což trenér Marek Jiřík jistě kvituje. K sobotnímu duelu by měla být připravena kompletní sestava, která se bude rvát za Došwich o první ligové body!

Co říká před sobotním duelem trenér Marek Jiřík? Tak nám to konečně startuje. Na začátek nás čeká tým, kterému se povedl, dá se říci, loni jednoznačný postup. Tým Wizards procházel dva poslední roky určitou přestavbou a došlo k omlazení kádru. Čekám útočný florbal, který bude plný gólů, My se musíme soustředit na naší hru a zvládnout první domácí zápas sezony.

Co od utkání očekává kapitán Adam Černý? Na úvod nás čeká těžká zkouška, Wizards určitě považuju za jasného kandidáta na play-off. Celá kabina je už ale natěšená, až to započne. V minulé sezoně byli domácí zápasy pro nás skvělým zážitkem ve skvělé atmosféře, to nám může řada klubů závidět. Kádr se nám pozměnil, některé opory budeme postrádat, ale věřím, že jsme na kvalitě neubrali. Je potřeba dobře začít, čehož jsme si vědomi. Proto věřím, že se zítra společně uvidíme ve sportovní hale!

PERMANENTKY V PRODEJI

Již zítra budou v prodeji před utkání také sezónní permanentky. Cena jedné permanentní vstupenky na základní část je 450 Kč. Pokud si chcete tu svoji zarezervervovat, tak stačí napsat na obchod@doswich.cz a před utkáním ji budete mít nachystanou.

Na utkání se chystá i přestávková soutěž o věci z klubového merche, proto v tomto počasí určitě nezůstávejte doma a přijďte do sportovní haly podívat se na elitní florbal!