Áčko zabojuje o první body proti Panthers Praha

I po dvou ligových kolech zatím čeká mužské áčko na první body v sezoně. Došwiháci sehráli dva vyrovnané duely, ve kterých vždy soupeři překlopili výsledek na svoji stranu. Další příležitost dostanou svěřenci Marka Jiříka v sobotu 28. září, ve sváteční den vyzvou pražské Panthers.

O SOUPEŘI

Panthers Praha jsou dobře známým soupeřem v Milevsku. Pražský celek prožil vydařenou základní část, dlouho vedl celou tabulku, nakonec z toho bylo druhé místo po základní části. Do čtvrtfinále si poté Panthers vybrali právě Došwich a došlo tak na zajímavou sérii. Úvodní dva zápasy zvládl favorit na svém hřišti a dostal se do výhody. Došwiháci však ve třetím klání zabrali, zvítězili v prodloužení a vynutili si tak zápas navíc. Panthers však nakonec ve čtvrtém klání ukázali větší zkušenost z těchto duelů a došli si pro postup do semifinále. Každému milevskému fanouškovi se však tyto vzájemné duely jistě vybaví. Plno osobních soubojů, vzájemných konfliktů, emocí, prostě série play-off se vším všudy. Pražané poté v dalším kole vyzvali Náchod, tato série dokonce došla až do pátého rozhodujícího duelu, po kterém se nakonec radovali Východočeši a pro ambiciózní celek tak skončila opět neúspěch. Panthers Praha jsou totiž týmem, který se snaží o postup do vyšší soutěže už několik sezon. Každoročně produkují Panthers řadu talentovaných hráčů, jejich mládežnické týmy jsou vidět napříč celou republikou, avšak zatím klubu zůstávájí brány první ligy uzavřené.

I v kádru Panthers proběhly změny během letní pauzy. Stabilní kostra však zůstala pohromadě, a tak pražský celek rozhodně neoslabil na své síle. Několik zkušených hráčů v týmu sice nepokračuje v úvodu sezony, vědět však o sobě dávají talentovaní mladíci jako je Vojtěch Zdrubecký, který vede s pěti body produktivitu týmu, či Marek Urban nebo Tomáš Fryš, jenž do kádru Panthers dorazil z Bohemians Praha. Že budou Panthers i letos patřit k největším favoritům soutěže ukazují hned v úvodu. Po dvou kolech totiž mají plný počet bodů a vévodí tak tabulce Národní ligy. Pražané nejprve zvládli domácí bitvu s Královým Dvorem, jenž přetlačili 5:4, o týden později taktéž doma poté rozstříleli Jaroměř vysoko 10:4. V sobotu je tak čeká první venkovní výjezd sezony.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Milevští nezažívají dobrý vstup do sezony. Stejně jako v předešlé sezoně čekají Došwiháci po dvou kolech na první body. Nepříjemný los hned na úvod si vybírá svoji daň. Svěřenci Marka Jiříka měli na úvod dobře rozjetý zápas s Wizards, avšak po kolapsu ve druhé části zápasu přišla prohra 9:7. O týden později pak Došwiháci srdnatě vzdorovali plzeňskému FBC, které ještě v minulém roce působilo ve vyšší soutěži. Necelých pět minut před koncem však milevský celek inkasoval po proměněném nájezdu a následně dostal definitivní ránu ve vlastním oslabení. K sobotnímu duelu by měl mít trenér Jiřík k dispozici opět téměř plný tým, vrací se Petr Heřmánek s kapitánem Adamem Černým. Chybět by měl pouze zraněný Matěj Mikeš.

Co očekává od duelu s Panthers trenér Marek Jiřík? Na souboj s Panthers se těší celý tým. V loňské sezoně jsme se s tímhle týmem potkali hned šestkát a vždy to byl velmi zajímavý a vyrovnaný zápas. My se budeme chtít prezentovat rozhodně lepší a sebevědomější hrou na balonku než v Plzni. Věřím, že když toto zvládneme zlepšit, tak dokážeme získat první body do tabulky.

Jak to vidí útočník Jakub Loskot? Čeká nás druhé domácí utkání sezony proti známému soupeři, se kterým jsme se utkali minulý rok v play-off. Soupeři máme co vracet za porážky v předešlé sezoně. Zároveň je to pro nás ideální příležitot zapsat první body v sezoně a nastartovat se k lepším výkonům. Bude to utkání plné emocí a soubojů, přesto uděláme vše potřebné pro výhru.

PERMANENTKY V PRODEJI + PŘESTÁVKOVÁ SOUTĚŽ

Před a během zítřejšího utkání budou v prodejí také sezónní permanentky. Cena jedné permanentní vstupenky na základní část je 450 Kč. Pokud si chcete tu svoji zarezervovat, tak stačí napsat na obchod@doswich.cz a před utkáním ji budete mít nachystanou. 

Na utkání se chystá i přestávková soutěž o věci z klubového merche, rozhodně bude na co dívat, proto vyrazte podpořit kluky!