Muži přivezli z daleké Jaroměře tři body

Národní liga ve svižném tempu pokračuje a ve svém programu čtvrtého kola poslala Došwiháky do daleké Jaroměře k již tradičně vypjatému zápasu. Milevští se ani přes nepříznivý stav 4:3 na horké půdě nesložili a zápas srdcem dotáhli k vítězství, které mělo nakonec definitivní podobu 6:8. 

Začátek zápasu byl velmi vyrovnaný, oba týmy se snažily neudělat chybu, která by znamenala první inkasovanou branku. Došwiháci přežili úvodní oslabení a půl minuty po něm vymetl pavučinky krásnou ránou Martin Dolejš – 0:1. Hra se trochu pootevřela a již jsme mohli vidět slibné šance na obou stranách. Po ztrátě na polovině hřiště se v 15. minutě utrhl Kubec a střelou na bližší tyč překonal Habarta – 1:1. Krátce po této trefě však vrátil Došwihu vedení opět chirurgicky přesnou ranou do totožného místa branky – levého horního rohu, Martin Dolejš – 1:2. Už už se zdálo, že si hosté ponesou do kabin jednobrankové vedení, ovšem domácí celek neúprosně potrestal chybu v útočném pásmu milevských a kapitán Nožička si v samostatném úniku již věděl rady – 2:2. 

Druhá třetina nenechala na svůj úvodní gól čekat tak dlouho jako ta první. Rozjetý Martin Dolejš svou skrytou střelou rozjásal početnou skupinku milevských fanoušků potřetí – 2:3. Poté ale přišla černá dvouminutovka. Nejprve Hejzlar nedal šanci Habartovi nechytatelnou střelou a o minutu později propasíroval míček za čáru Horčička – domácí ve vedení 4:3. Na bojovnosti však Došwiháci neubírali a hnali se za vyrovnáním. Vzadu je několikrát podržel fenomenálními zákroky maskovaný muž Matěj Habart. Zaslouženě se milevští dočkali ve 32. minutě, kdy chyby hostující obrany využil střelou na teploměr Tomáš Holota – 4:4. Zlomové momenty se však udály v rozmezí 33. a 35. minuty. Z holí Daniela Hrůzy a obránce Edy Chalupy dokázali milevští odskočit svému sokovi na rozdíl dvou branek a vyhnat z klece Jiřího Procházku – 4:6. To se samozřejmě domácím líbilo pramálo a emoce začaly tryskat na hřišti i mimo něj. Do třetí třetiny se zkrátka diváci měli na co těšit. 

Jaroměřští do ní vlétli jako vítr a již po půl minutě se jim podařilo vstřelit kontaktní gól – 5:6. Ve 42. minutě dostali milevští šanci první přesilovky v zápase a secvičená situace obou Adamů opět přinesla kýžený úspěch. Střílený pas Černého usměrnil do branky Dvořák a bylo to zase o dva. Jaroměř však opět zatopila a ze standardky vstřelil nepokrytý Hejzlar branku na 6:7. Sedm a půl minuty před koncem přidal veledůležitý gól na 6:8 Petr Dolejš, který si našel balonek ve skrumáži a zavěsil. Došwihákům se podařilo přečkat následný tlak šesti jaroměřských dobyvatelů a dokráčet si tak pro sladké vybojované vítězství, které mělo po 60 minutách podobu 6:8. 

TJ SOKOL JAROMĚŘ – FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:8 (2:2, 2:4, 2:2)

Branky a asistence: 15. Kubec (Nožička), 20. Nožička (Kubec), 23. Hejzlar (Kotlář), 24. Horčička (Kubec), 41. Hofman (Hejzlar), 47. Hejzlar (Horčička) – 8. M. Dolejš (Jan Loskot), 16. M. Dolejš (Chalupa), 23. M. Dolejš (Hrůza), 32. Holota (Tomaško), 33. Hrůza (P. Dolejš), 35. Chalupa (P. Dolejš), 43. Dvořák (Černý), 53. P. Dolejš (M. Dolejš). Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváků: 114. Zásahy brankářů: Procházka 11, Veinfurter 6 – Habart 25. 

Sestavy: 
Jaroměř: Procházka (35. J. Veinfurter) – Fous, Klobučar, Horčička, T. Veinfurter – Hofman, Hejzlar, Kotlář, Nožička (C), Lhotský, Hejcman, Kubec, Macháček, Vošický.
Milevsko: Habart (Zeman) – Duba, Čáp, Jan Loskot, Chalupa, Plocha, Kotrba – Černý (C), Jakub Loskot, Dvořák, Hrůza, M. Dolejš, P. Dolejš, Tomaško, Heřmánek, Holota.

Milevští florbalisté si tedy po pražských Panthers připisují i skalp jaroměřského pekla. V příštím kole narazí modrobílá družina na domácí půdě na Králův Dvůr. Úvodní buly je plánováno na sobotních 19 hodin.